vineri, 3 aprilie 2009

Forţa autosugestiei !

    Mi se tot aduce de către creştini în atenţie cum credinţa lor creştină i-a ajutat pe creştini să supravieţuiască de-a lungul timpului, în închisoare, în condiţii foarte grele ! Cred în viaţă după moarte şi e posibil ca Isus să-şi ajute ucenicii în condiţii f grele ,cum sunt cele din închisoare !

Dar la fel se poate că autosugestia să le fi adus confortul psihic şi mental care le-a asigurat supravieţuirea în acele condiţii groaznice, pentru mulţi dintre ei ! E o diferenţă de nuanţa pe care cei inteligenţi o vor sesiza ! Acei creştini s-au sugestionat cu imaginea lui Isus care a suferit nevinovat pentru păcatele tuturor oamenilor din toate timpurile şi îndemnul lui Isus din Matei 5:11 Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni, şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!

Matei 5:12 Bucuraţi-vă şi înveseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe proorocii, care au fost înainte de voi. sau a lui Petru 1 Petru 4:14 Dacă sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneşte peste voi. , i-au făcut să poată să treacă peste acele suferinţe ! Majoritatea misionarilor îşi asuma posibilitatea ca aceste suferinţe să apară în caz că sunt prinşi de oameni cu credinţe total diferite de ale lor, aşa că din punctul meu de vedere, atunci când citeşti într-o carte cât de nobil e să predici mesajul evangheliei , pe Isus şi să mergi la nişte tâlhari sau criminali de care ai auzit ca femeie, cum s-a întâmplat cu 2 femei din Australia, care după ce au citit mesajul de încurajare de răspândire a evangheliei , s-au dus la o bandă de criminali, pe care o ştiau, sau tâlhari ,nu mai contează, să le predice mesajul , îşi asuma şi potenţialul viitor şi anume , acela de a fi violate, cum li s-a şi întâmplat şi apoi omorâte ! Ca pe aceste femei, creştinii le văd că pe sfinte, ca pe martire ale credinţei, e treaba lor, mie mi se pare manipulare mentală, psihică, pe nişte versete care promit mari promisiuni în cer, pe lumea cealaltă şi o instigare la moarte aproape sigură, de dragul lui Isus, din partea autorului cărţilor, la fel de vinovat ca cei care instiga tinerii musulmani , mulţi dintre ei, fără prea mult discernământ, care mor în numele lui Allah, sinucigându-se cu o bandă de explozivi în locuri publice, în jurul trupului, pentru aceeaşi răsplată din cer !

Dacă Biblia ar fi adevărată în orice cuvânt al său , atunci ar merita să mori pentru răspândirea ei , dar când în Vechiul Testament sunt atâtea enormităţi, blasfemii la adresa lui Dumnezeu, erori , episoade lipsite de cea mai elementară logica şi bun simţ, personaje de o moralitate îngrozitoare, majoritatea dintre ei "aleşi ai Domnului " şi „ Dumnezeului Vechiului Testament" şi când Isus niciodată nu s-a obosit să scoată în evidenţă aceste erori în Noul Testament, nu a scris nici măcar o pagină, deşi scrisul se inventase de mii de ani, atunci mie mi se pare foarte grav aceast îndemn de răspândire a Evangheliei,chiar cu riscul vieţii ! Cine face asta, este alegerea lui, dar mai citiţi o dată pentru ce carte muriţi, studiaţi şi vedeţi cu exemple clare ca lumina zilei, ce enormităţi sunt în ea ,alături de sfaturile bune şi apoi hotărâţi-vă să vă daţi şi viaţa pentru ea ! Mă rog, asta e părerea mea şi sper că măcar tinerii să citească aceste rânduri , să studieze Biblia cu atenţie şi să se întrebe , dacă pentru episoadele pe care le-am descris pe aici, în special cele din Vechiul Testament ,merită să mori ! Eu spun că nu ! Dvs ?

Niciun comentariu: