duminică, 3 mai 2009

Există contradicţii în învăţăturile lui Isus? Doar dacă vrei să vezi asta cu tot dinandinsul !


      Am să încerc să explic câteva versete care creează confuzii în minţile unor liber-cugetători de-ai mei ! Ştiu că îi deranjează foarte tare că Isus nu a vorbit clar, fără să existe interpretări posibile, dar ăsta a fost stilul ales, în parabole, nu avem ce face oricât s-ar plânge cei exacţi ca un ceas elveţian !
Matei 10:34 Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia.
Matei 10:35 Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, şi pe noră de soacra sa.
Matei 10:36 Şi omul va avea de vrăjmaşi chiar pe cei din casa lui.
Matei 10:37 Cine iubeşte pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine.
Matei 10:38 Cine nu-şi ia crucea lui, şi nu vine după Mine, nu este vrednic de Mine.
Matei 10:39 Cine îşi va păstra viaţa, o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa, pentru Mine, o va câştiga.

Matei 10:40 Cine vă primeşte pe voi, Mă primeşte pe Mine; şi cine Mă primeşte pe Mine, primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.

    Luăm primul verset Matei 10:34  nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia.Pentru că tot El spusese "căci toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri." Matei 26:52, e clar că nu la sabia cu care se luptă s-a gândit ! Atunci ce mai rămâne decât sabia duhului, sabia cuvântului, sabia adevărului din cuvintele sale ! Logic, nu? Şi ca să fie şi mai clar şi Pavel scoate asta în evidenţă în versetele din Efeseni 6:17 Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. şi Evrei 4:12 Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.
Evrei 4:13 Nici o făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia, cu care avem a face.

   Luăm următoarele versete de la
Matei 10:35-37 Matei 10:35 Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, şi pe noră de soacra sa.
Matei 10:36 Şi omul va avea de vrăjmaşi chiar pe cei din casa lui.
Matei 10:37 Cine iubeşte pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine.

 

    Pentru că Isus a vorbit doar de iubire, toleranţa, să te rogi pentru duşmani, să suferi din cauza adevărului , e clar că nu de despărţire şi de duşmănie între membrii familiei este vorba aici! Doar cine este cârcotaş ,cum, din păcate, sunt mulţi dintre liber-cugetătorii mei şi cauţi cu tot dinadinsul contradicţia , poţi vedea asta ! 
    Să presupunem că îi spui fiului tău ,că toţi oamenii sunt nişte idioţi, care nu merita niciun respect şi toate femeile sunt nişte curve şi copilul, (un tânăr adolescent, de exemplu), să presupunem , că a auzit şi alte vorbe despre cei din jur, cum că nu toţi oamenii sunt aşa şi nu toate femeile au în cap doar să înşele şi să facă sex pentru bani sau din interes - după cum vedeţi tânărul are discernământ în această poveste - şi el alege să-i respecte pe cei din jur , chiar şi femeile , fie ele şi curve şi tatăl aude şi îi trage un toc de bătaie pentru că nu i-a respectat sfaturile, nefiind „ trecut prin viaţa "ca el şi nu e la fel de cinic, corect şi „drept" cu cei din jur ! Se poate numi duşmănie ce este acum între tată şi copil ? Da ! De ce? Pentru că micul om s-a dovedit mai om decât tatăl său, în ciuda experienţei tatălui său ! Atunci , unde este contradicţia ? Nu mai este ! Avem doar sfatul de a respecta sfaturile, nu întotdeauna uşor de urmat, chiar dacă membrii familiei sunt împotrivă, atât timp cât eşti convins că faci ceea ce trebuie şi comportamentul tău este mult mai nobil şi corect decât sfatul părinţilor , fratelui mai mare sau surorii mai mare, soacrei sau socrului tău, pe care l-ai primit, nu?
   Un alt lucru care i se reproşează lui Isus, dacă era fiul lui Dumnezeu, cum spunea, de ce nu a hipnotizat oamenii care i se împotriveau şi nu le-a schimbat gândurile ? Avem aici aceeaşi eroare, ca şi la întrebarea , de ce Dumnezeu nu le schimba gândurile oamenilor răi, criminali sau de ce suferă oamenii buni ? Răspunsul e simplu ! În cazul lui Isus , El şi-a fixat o sarcină, aceea de a muri pentru păcatele oamenilor, deci nu avea interes să le schimbe oamenilor gândurile şi să-i hipnotizeze ca să scape ! Asta fac personajele paranormale din cărţile SF, nu cineva care şi-a propus să moară pentru păcatele omenirii ! Că sunt sau nu de acord cu jertfe umane aduse lui Dumnezeu, asta e altceva şi că doar popoarele primitive făceau asta, asta e altă discuţie ! Oricum, eu cred că Isus a fost un om care şi-a fixat o sarcină foarte interesantă, din punctul meu de vedere, a dus la capăt această sarcină, pe care şi-a trasat-o sau a primit-o, cum spune El,  în ciuda ezitării din grădina Ghetsimani şi, ce e mai interesant, este că aceasta jertfă a ajutat psihologic (mental) şi sufletesc milioane de oameni de-a lungul timpului ! Că îmi convine mie asta sau nu, că oamenii au nevoie în anumite situaţii de asta, nu mai e problema mea! Asta e, asta e lumea în care trăiesc şi nu-i pot schimba eu medicamentele spirituale şi sufleteşti, propovăduite şi oferite de mântuitorul omenirii, Isus ! La întrebarea, de ce Dumnezeu nu le schimbă gândurile oamenilor răi, criminali , de ce suferă oamenii buni, răspund că nu o face dintr-un motiv simplu, acela că există viaţă după moarte şi toţi care au făcut rău, au omorât , au furat , au înşelat, dacă nu au plătit în viaţa asta, vor plăti drept, după faptele lor dincolo, la Dumnezeu necontând timpul, pentru că are la dispoziţie o eternitate pentru maturizarea creaţiilor sale, plus că pentru pedepsirea oamenilor care fac rău, oamenii au inventat dreptul,justiţia, instanţe , unde sunt judecaţi, se dau pedepse, care din punctul meu de vedere, ar trebui să fie mult mai grele, până la condamnarea cu moartea pentru anumite infracţiuni, ca violul bătrânilor, copiilor, crimele în serie, genocidul şi multe altele, pe care am să le scriu în alte postari şi am să dezvolt acest subiect !  
     O altă greşeală care se face, este să confunzi învăţăturile şi sfaturile date de cineva cu cei care spun că le urmează ! Dacă mii sau milioane de aşa zişi creştini nu fac ce-i învaţă mântuitorul lor, nu e de vină Isus sau creştinismul , ci acei oameni personal ! Să blamezi religia pentru crimele autointitulaţilor creştini din istorie, mi se pare o tâmpenie la fel de mare ca şi erorile flagrante din Vechiul Testament, scoase de mine în evidenţă în postări mai vechi ! Deci cine spune că religia asta nu e bună pentru că, aşa zişi creştini, au făcut crime sau membrii acestei religii s-au bătut în primul şi al doilea război mondial, mi se pare de o logică extrem de slabă şi cine spune asta , am multe rezerve, în ceea ce priveşte inteligenţa sa, cel puţin în ceea ce priveşte analiza acestei religii, creştinismul ! Dacă copilul nu asculta sfaturile bune ale părinţilor , nu sfaturile sunt de vină , ci copilul ! E atât de simplu, că urlu de furie când văd oameni extrem de inteligenţi în alte privinţe, că vin cu astfel de artificii logice, de oameni puşi clar cu intenţia de a ponegri , nu aceea de a înţelege ! (mă refer , în mod special la domnul Pavel Coruţ şi cei care îi cred analizele ) !Cam atât pentru azi , urmează şi alte versete dubioase după mintea unora din liber-cugetătorii mei, în postările viitoare !

Niciun comentariu: