marți, 16 iunie 2009

De ce necreştinii inteligenţi nu ar trebui să râdă de creştinii modeşti?

     Când eram mai tinerel, am citit această carte:"Creştinismul redus la esenţe " de C.S.Lewis! Mi-a plăcut, în mod deosebit o demonstraţie: De ce un necreştin inteligent nu ar trebui să râdă de un creştin mai modest?

     Dacă creştinismul în viaţa unei persoane este real, atunci acea persoană ar trebui să devină o persoană mai bună decât înainte de a deveni creştin şi aşa se şi întâmplă! Dar s-ar putea ca domnişoara Petrescu, de ex, să aibă o limbă mult mai ascuţită decât necredinciosul Radu Ionescu! Dar lucrul acesta, nu ne spune dacă creştinismul este eficient sau nu! Problema este: Cum ar fi fost limba domnişoarei Petrescu dacă ea nu ar fi credinciosa şi cum ar fi limba lui Radu Ionescu dacă el ar deveni credincios? Ideea e ca Dumnezeu nu ne judeca în comparaţie cu ceilalţi, ci cu ce am deveni dacă i-am asculta învăţăturile! Aşa că, dragi necreştini, atunci când vă încearcă limba să râdeţi de un creştin mai modest, numai pentru că este creştin -luam cazul unui creştin care încearcă să respecte învăţăturile bune ale lui Isus-ganditi-vă, cum ar fi acea persoană, dacă nu ar urma acele învăţături şi s-ar comporta, de ex ca politicienii noştrii corupţi, sclipici la suprafaţă şi gândaci sau şobolani în caracter?

    Este ca o preferaţi creştină, chiar dacă are limba mai ascuţită decât dvs sau defecte mai mari? Nu uitaţi, nu cred că Dumnezeu ne judeca prin comparaţie cu ceilalţi, ci prin comparaţie cu ce ai putea deveni, dacă îi respecţi legile, învăţăturile, date prin aceşti soli morali ai istoriei! Poate acel creştin modest a făcut eforturi mari să-şi schimbe felul de a fii, dar până acolo a ajuns pe scara moralităţii şi tot e mai jos cu câteva trepte decât tine! Nu râde, Dumnezeu vede omul de pe o treaptă mult mai sus decât te afli tu! Cu el te va compara, pentru că tot tu eşti, numai că nu te vezi, preocupat fiind să râzi sau să te compari cu acei creştini mai modeşti! Eşti inteligent? Mulţumeşte-i lui Dumnezeu că a permis conjucturii să te naşti într-o familie bună, sănătoasă, morala, că ai învăţat la o şcoală cu profesori buni! Nu râde de cel de sub tine, nu se ştie din ce mediu familial provine, ce şcoală a urmat, ce influenţe zilnice negative a avut! Ajută, dacă poţi, dacă nu, vezi-ţi de caracterul tău! Închei cu 2 versete din Luca 12:

  • 12:47 Robul acela, care a ştiut voia stăpânului său, şi nu s-a pregătit deloc, şi n-a lucrat după voia lui, va fi bătut cu multe lovituri.

    12:48 Dar cine n-a ştiut-o, şi a făcut lucruri vrednice de lovituri, va fi bătut cu puţine lovituri. Cui i s-a dat mult, i se va cere mult; şi cui i s-a încredinţat mult, i se va cere mai mult.

Niciun comentariu: