duminică, 19 iulie 2009

Cea mai mare fantana arteziana din lume - Lake Fountain Burj Dubai !

    Deocamdata filmari de amator ! Pe masura ce apar filmari profesioniste le voi posta ! Fantana arunca in unele momente 83000 l de apa in acelasi timp , pana la o inaltime de 150 m ,inaltimea unui bloc cu 50 de etaje !  Aceasta ia apa dintr-un lac artificial, mare cât două terenuri fotbal ! Peste 6.000 de lumini  "danseaza" pe muzică, în ritm cu jeturile de apă !

   Mohamed Ali Alabbar, şeful companiei dezvoltatoare Emaar Propreties, a spus că fântâna este cu 25% mai mare decât rivala sa de la Hotel Bellagio, din Las Vegas ! Sa vedem : 

 
   

    Pentru cei care vor sa se bucure si de fantana din Las VEGAS din fata hotelului Bellagio ,o postez mai jos :


7 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

Mă încântă extraordinara înclinaţie pe care o manifestaţi pentru măreţie şi sublim... Răspândiţi lumină şi frumuseţe în jurul Dumneavoastră şi eu sunt unul dintre cei care se bucură de ele... Vă mulţumesc.

Mely spunea...

Este intr-adevar un spectacol in toata splendoarea lui.In general persoanele romantice au inclinatii inspre asa cava ,printre care ma numar si eu.Asa k in momente de respiro ma alimentez cu aceste frumuseti demne de admirat,Nu pot sa nu-mi aduc aminte de promisiunile pe care ni le face D-zeu in Biblie cu privire la frumusetea si maretia de care vor avea parte cei ce vor alege vesnicia,si ain acest sens as vrea sa si argumentez:(1Cor.2:9)Dar, după cum este scris: "Lucruri, pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc."Asa k Elvis,pt.toata osteneala ta doresc k bunul D-zeu sa te binecuvanteze si sa-ti rasplateasca,pt. ca el dispune de toate din belsug,si spor si in continuare!

Mely spunea...

Uitasem sa apreciez si conrastul care l-ai realizat (ma refer la peisaj si muzica).Superb si fascinant.
~~~ thanks,Mr Elvis~~~

Elvis spunea...

Va multumesc pentru aprecieri ! Dumnezeu sa fie laudat pentru ca tot ce e frumos e El !

anonimul pamantean spunea...

Ave!

Frumos, foarte frumos.
Prima data cu o astfel de fantana dar nu de dimensiunile celei din Dubai m-am intalnit in Sud Africa in 2000.
Muzica clasica, culori si jocul apei. Fascinant.

Elvis spunea...

E unul dintre planurile mele de viitor sa beau un suc sau o bere cu sotia mea , pe undeva , pe sus ,de unde se poate vedea aceasta splendida fantana si apoi ,daca nu cerem prea mult, sa zburam si in Las Vegas sa-i vedem rivala ! Are grija Dumnezeu !

anonimul pamantean spunea...

Doamne ajuta!