luni, 27 iulie 2009

Despre caracter - Cristiano Bergodi ,Razvan Lucescu ,Cosmin Olaroiu,Dan Petrescu   
   


   Azi voi vorbi puţin despre caracter ! Este un subiect care îmi place mult şi asta şi pentru că văd zilnic importanţă unui caracter frumos la oamenii din jurul meu şi impresia pe care o lăsă în timp acest lucru ! Cum scrie în  Proverbe : 22:1  în Vechiul Testament : „Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare, şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul."
   Sunt multe persoane ale căror caractere îmi plac ,dar astăzi vreau să vorbesc doar de 4 ,Cristiano Bergodi ,Răzvan Lucescu ,Cosmin Olaroiu şi Dan Petrescu ! Sunt persoane care îmi plac f mult ,datorită acestei prestante pe care caracterul lor frumos o da pe ecran ori de câte ori apar ! Toţi patru au ceva asemănător în felul de a se raporta la echipa ca şi antrenori ! Le pasă f mult de jucătorii lor ! Şi Răzvan Lucescu la Rapid sau FC Braşov şi Cosmin Olaroiu la FC Naţional ,apoi Steaua ,apoi Al-Hilal  şi Cristiano Bergodi la Rapid , Politehnica Iaşi şi acum Steaua  şi Dan Petrescu la Unirea Urziceni, acelaşi lucru m-a impresionat profund ,o atenţie foarte mare acordată relaţiei cu jucătorii lor , o prietenie , care a făcut că aceşti antrenori să fie regretaţi în primul rând de jucători ,cărora le-a fost antrenor şi apoi de suporteri cărora le-a adus victorii ,  când au trebuit să-şi părăsească cluburile din diferite motive (nu e cazul lui Dan Petrescu  ) !

   E mare lucru să ai o astfel de mentalitate ! Îmi amintesc de Cosmin Olaroiu ,când pentru faptul că nu a fost lăsat să intre un jucător de rezervă pe teren pentru a se bucura împreună cu colegii săi la victoria din finală la „Cupa Coroanei Prinţului ", a ajuns să se certe cu însuşi şeicul ... E ceva ,nu ?  La câţi antrenori le pasă la fel de mult de jucătorii lor ?
     Îmi amintesc de Răzvan Lucescu ,când a fost dat afară de George Copos ,patronul veşnic fără bani ,nemulţumit de rezultatele echipei pe care o vede că pe o fabrică de rulmenţi ,care produce victorii şi bani sau nu , când suporterii şi jucătorii erau toţi alături de el şi l-au făcut până la urmă pe George Copos să-l aducă înapoi ! Ce din caracterul acestui bărbat a putut mişca atât de mult suporterii şi jucătorii ? Caracterul ,prietenia şi respectul pe care le-a urmărit în fiecare echipă , unde a antrenat ! 
    La fel Cristiano Bergodi  ! Totdeauna când mă uit la omul acesta ,îmi spun , ce caracter frumos poate să aibă ! Bravo lui ! Ca suporter şi simpatizant al acestui sport , fotbalul ,mă lasă rece orice înjurătură trasă pe banca de aceşti oameni în timpul jocului ! Şi eu înjur şi la meciuri şi în viaţa  şi nu consider aceasta un motiv să spun despre cineva ,vezi domnule ,nu e perfect ,uite cum se manifestă pe bancă ? Îi las pe aceşti simpatizanţi ai felului de a fi ,poate a antrenorului ucrainian Valeri Lobanovski ,care era o mască impenetrabilă pe banca ,cu f puţine reacţii ,dar presupun cu o trăire intensă interioară şi mentală de a murit la 63 de ani în urma unui hemoragii cerebrale ! Prefer oamenii care se exteriorizează firesc pe banca ,în detrimentul acestor ice-meni !

  De asta spun ,aveţi grijă de caracterul dvs ,construiţi-vă personalitatea în jurul unor principii care până la urmă să clădească un caracter pe care să-l admire oricine ajunge în preajma dvs ! Aceşti oameni din fotbal ,de data aceasta , sunt nişte exemple ! Caractere frumoase cu principii frumoase după care se conduc ! Bravo lor ! Fie ca fiecare dintre noi să învăţăm de la aceşti oameni şi să avem acelaşi impact pozitiv asupra celor din jur cum au şi ei,  când apar în public sau la televizor !

Niciun comentariu: