sâmbătă, 25 iulie 2009

Eckhart Tolle – Pacea interioara ( Conferintele de la Findorn – Scotia din martie 2009 )       Am tot auzit pe unul din Blogurile lui Oreste  (codulluioreste.blogspot.com) de la comentatori de Eckhart Tolle ! Azi i-a venit rândul ! Am să văd cele 2 documentare cu aceaste conferinţe în mai multe etape ! Ce pot spune până acum este că într-adevăr acest om este extraordinar ! Îmi place mult, explica bine, e amuzant, ne arată capcanele gândurilor şi modului nostru de raportare la lume, la oameni şi, în general, la tot ce ne atrage, pe scurt, este  adevărat ! Bravo lui !    
     Vă recomand aceste documentare din toată inima, sunt cu subtitrare în romana, sunt găzduite de George Enea pe blogul sau aici  la documentare, la titlul de mai sus ! Vizionare plăcută ! Sunt două documentare superbe !
PS : am văzut până la urma documentarele şi ce pot să spun este că sunt foarte bune ! Întotdeauna mi-au plăcut învăţătorii care ajung la învăţăturile de bază  ale omenirii ; că se găsesc în Biblie sau învăţăturile lui Budha sau altui învăţat, nu contează !
   Unul din lucrurile care mi-a plăcut este conştientizarea acestui şir de capcane în care cădem deseori şi anume, capcanele propriile gânduri, unde Sinele, Eul nostru estre atras şi rămâne captiv şi doar un eveniment deosebit sau o conştientizare deosebită ne fac să ne ocupăm de lucruri mai profunde că acel Spirit interior, acel ceva dat de Dumnezeu cu esenţă divină care odată atins şi lăsat să ne cuprindă ne duce la promisiunea lui Isus că vom deveni o fântână de apă vie ! El o numeşte " Linişte " sau " Acel ceva fără formă ", plecând de la ideea că deseori cădem în capcană formelor din jurul nostru, suntem captivi prin atingerea lor, prin posedarea lor, prin etichetarea lor trăind astfel la suprafaţă lucrurilor şi nevăzând „ Conştiinţa " din spatele lor !
 Isus îi răspunde cuiva că dacă ar fi orb ar vedea " Adevărul ", dar pentru că spune că vede „ Adevărul " îi rămâne ascuns ! Un exemplu pe care Eckhart îl da e atunci când etichetam pe cineva sau ceva din exteriorul nostru, rămânem la acea etichetare şi nu trecem în spatele etichetei pt a vedea divinul din acel lucru , fiinţa sau creaţie a lui Dumnezeu din natură sau Univers !
 La sfârşitul conferinţei a doua este o frumoasă prezentare a prostului cu instincte bune ca iluminat, este explicat prin prisma personajului  „ Forrest Gump ", cum poate fi iluminat un om cu o dezvoltare a facultăţilor mentale mai reduse şi în cazul acestui personaj fără un Sine pronunţat, dar cu o ascultare imediată a acelei voci a Divinului din noi, în urma căruia are o viaţă f bogată în evenimente, de erou în Vietnam, de mare maestru la tenis de masă, de ghid spiritual, de om cu o iubire sinceră pt sufletul său pereche, toate nu dintr-un îndemn al Ego-ului sau a unui Sine care doreşte să fie recunoscut, respectat, adulat, ci din ascultarea unei voci interioare a " Divinului " pe care Dumnezeu l-a pus în fiecare dintre noi !
 Sunt 2 documentare f bune, care ne arată că încă mai sunt oameni în lume, care văd şi ştiu să aleagă între ispitele, ţelurile acestei civilizaţii tehnologizate în Vest şi învinse, pe undeva, de prea multă supunere la teorii spirituale neînţelese suficient, în India şi Orient,  şi adevăratele locuri ,„împăraţii ale cerurilor ", cum le numea Isus şi ne împărtăşeşte modalitatea cum putem evada din capcanele gândurilor noastre, telurilor noastre,  tendinţelor oferite de societate, de lume în ultimii mii de ani ai Omenirii cu o simplitate şi un zâmbet inconfundabil !

Niciun comentariu: