marți, 4 august 2009

Despre zodiac , astrograme si destin !   
    Din generală am tot fost întrebat ce zodie   sunt! Niciodată nu am crezut în zodii şi întotdeauna întrebarea asta îmi provoca un sentiment acru! Astăzi mai mult ca oricând aud pe toate posturile zodiace (horoscoape), văd astrologi invitaţi să-şi dea cu părerea din astrograme despre motivul pentru care a acţionat rău într-o anumită perioadă vreo persoană şi sunt dezgustat!
  Am să dau câteva explicaţii ştiinţifice dintr-o materie nebăgată în seama prea mult în România şi anume astronomia, care nu are nimic de-a face cu astrologia!

  În timp de un an, axa de precesie a Terrei (Pământului) trece prin 13 constelații zodiacale, a 13-a fiind Ophiucus sau Îmblânzitorul de șerpi. Astrologii au eliminat această constelație din horoscoapele lor, deoarece nu corespundea celor 12 luni ale anului. 
    În al doilea rând, timpul în care axa de precesie a Pământului trece prin diverse constelații nu este întotdeauna egal cu o lună calendaristică. De pildă, axa de precesie trece prin constelația Scorpio (Scorpionul) în 7 zile iar prin constelația Virgo (Fecioara), în 45 de zile. Pentru perioadele exacte în care axa de precesie trece prin diferite   constelaţii, dau tabelul de mai jos:


    

Sursa : articolul „ Stars and signs " (stele si semne ) - articolul aici
  În al treilea rând, lumina unei stele străbate spațiul universal cu viteza de 300.000 km/sec.. Din această cauză, lumina stelelor zodiacale din momentul nașterii unui copil atinge Terra cu multe sute de mii de ani după ce pruncul respectiv a crescut, şi-a trăit viața, a decedat și sufletul i-a plecat în alte lumi astrale. Deci, astrograma este o schemă artificială care nu ne spune nimic despre soarta unui om!
    Dacă acum 2000 -3000 oamenii vedeau unele constelații ca şi case din care zeii stabileau destinele oamenilor, astăzi când avem informaţii ştiinţifice despre constelaţii, despre mersul acestei planete, Terra prin Univers ar trebui să ne schimbăm concepţiile şi să fim mai raţionali!
    Dar de ce totuşi oamenii tind să creadă în astfel de zodiace, astrograme sau caracterizări zodiacale? Pentru că orice om dacă aude un zodiac sau horoscop zilnic unde predomina caracterizări, sugestii, evenimente , previziuni sau predicţii pozitive, acestea îi vor gâdila plăcut subconştientul şi avem tendinţa să le acceptăm şi să le aşteptăm să se întâmple! Orice om sugestionat pozitiv primeşte aceste sugestii cu plăcere  , e o lege a psihologiei, pe care astrologii o ştiu f bine! Dacă mai adaugă şi câteva evenimente nefericite sau aşteptări negative, pentru a da mai multă veridicitate acelui horoscop, de care cel avertizat este sfătuit să se păzească, cu atât mai convingătoare este construită plăcinta zodiacala!

  Până la urmă aceste horoscoape sunt nişte manipulări ordinare, făcute de astrologi pentru un salariu uşor, dar care îi determină pe oameni, în loc să-şi construiască propriile destine, propriile planuri de viitor şi să lupte cu toată mintea, sufletul şi voinţa lor pentru împlinirea lor, se supun acestor aşteptări ale acestor horoscoape şi trăiesc în programele de viaţă construite de alţi oameni!

  Bibliografie: Pavel Corut - articolul „Destinele sunt în mâinile voastre  " de pe Forumul   „Frăţia Creatorilor " !

8 comentarii:

dianna spunea...

Foarte bun articolul!
Cred ca nu ar mai interesa pe nimeni astrologia daca aceasta ar prezenta doar defecte de personalitate si prevestiri urate.
Cand credeam in zodii, ma intrebam adesea de ce doi frati gemeni care s-au nascut in aceeasi zi, la aceeasi ora, sunt f diferiti ca personalitate si, nu rareori, au o "soarta" f diferita.
Oamenii uita ca la formarea personalitatii cuiva contribuie educatia, mediul in care creste persoana, anturajul pe care-l frecventeaza si genele mostenite.

Elvis spunea...

Asa este! Cred ca credinta in zodii pleaca si de la nevoia femeilor ,in special, de a avea un reper cand il cunosc pe celalalt ! Pentru ca observam, dupa ce le spuneam ca sunt „ peste", ca spuneau ...a de aia esti tacut, pestii sunt interiorizati si romantici sau melancolici si ma uitam la ele cu condescendenta, pentru ca nu eram nici mai romantic, nici mai interiorizat, nici mai melancolic decat altii ! Dar dorinta de a-mi face un portret caracterial minim, pe loc, le facea, in special pe fete, sa-si doreasca sa-mi stie zodia ...!

Elvis spunea...

@Dan Ioanitescu -Sigur le umfla rasul ,cand aud cate li se pun pe capul lor ...!

aalliinnaa spunea...

Nu stiu zodiacul cum e, insa stiu ca astrele au o anumita influenta asupra noastra si nu numai...
Uite, azi este eclipsa de luna. O sa-mi spui ca n-ai simtit nimic, insa pamantul a simtit.
Saptamana trecuta a fost eclipsa de soare..stiu ca tot nimic, dar oamenii din Asia au simtit...
In rest, cred si eu ca horoscopul e copiat de ieri, de anul trecut sau pur si simplu se inverseaza textele zodiilor ;).

aalliinnaa spunea...

Revin... frumoasa muzica, cat am citit si-am scris, am ascultat vreo 5 melodii care m-au inspirat :))

Elvis spunea...

Luna poate avea influenta asupra psihicului nostru ,dar daca aplicam autosugestia,intelegand fenomenele din punct de vedere astronomic (eclipsele de Soare ,de Luna ) ,influenta nu poate fi decat pozitiva ! Orice angoasa sau gand asociat mistic din timpurile cand aceste fenomene erau interpretate ca aducatoare de timpuri rele ,trebuie eliminat prin constientizari stiintifice si pastrate in suflet si minte doar gandurile care ne dau doar vreo senzatie placuta poetica !

Dan Ioanitescu spunea...

Un fapt de necontestat observat de oamenii de stiinta:
pe luna plina creste consumul de bauturi alcoolice.
Am verificat.
Functioneaza.
:)

Elvis spunea...

@Dan - cum eu beau foarte rar bauturi alcoolice ,nu pot sa confirm , dar tinand cont ca pe intuneric e bine sa faci ceva care sa-ti aduca macar placere ,daca nu bucurie ,o bere sau un pahar de vin ,de ce n-ar fi binevenite ?