marți, 1 septembrie 2009

Subconstientul - prietenul sau dusmanul dvs ?


     Una dintre interpretările interesante ale domnului Pavel Coruţ este felul cum descrie dânsul creierul,in special creierul emoţional si subconştietul aferent ! Citez : "Creierul limbic(emoţional) este considerat naiv pentru credinta oarba pe care o manifesta si pentru credulitatea copilareasca fata de informatii despre care constiinta stie sigur ca sunt false.(pag.205-Ingeri rebeli). In continuare: "Subconstientul e mare amator de placeri fizice si morale.
     De pilda, ii plac mancaruri bune, mangaieri, atingeri placute, laude, vise placute, satisfactii sexuale, sentimentul de siguranta, imagini fermecatoare din natura, succese, mirosuri placute, emotii pozitive,vorbirea mangaietoare,muzica de calitate si multe altele.Cum se explica acest fapt ? Foarte simplu, amicii mei : in creierul limbic, isi au sediul instinctele primare (de hrana,de aparare,de reproducere), emotiile (pozitive si negative) si sentimentele. Din aceasta cauza, subconstientul ne cere imperios sa-i oferim placeri dintre cele exemplificate anterior, prin toate organele de simt: auz, vaz, gust ,pipait ,miros ,interoceptori, organe sexuale !"(pag.206-Ingeri rebeli)
       Am facut aceasta mica introducere cu acest citat,pentru a da o alta explicatie gandurilor noastre normale,dorintelor noastre decat cea cu dracusori care ne soptesc la ureche sa pacatuim in vreun fel sau altul ! Consider ,de aceea, foarte important preluarea de catre constiinta noastra, a credintelor de baza dupa care ne ghidam,pentru ca prin sugestionare repetata putem sa introducem in subconstientul nostru, reguli si credinte pe care ,de fapt ,nu le credem, dar pentru ca ne-am pacalit subconstientul cu idei de genul, daca le-au crezut atatia si astazi sunt milioane de oameni care cred aceste lucruri ,eu cum sa nu le cred,le-am adus o explicatie stiintifica de cum putem fii pacaliti de propriul creier(subcontientul) ,atunci cand constiinta noastra(mintea noastra) nu are ultimul cuvant !
     Aceste sugestii,credinte pot intra in subconstientul nostru si involuntar,de la bunici,profesori,preoti,pastori,calugari sau persoane care ne-au placut sau s-au comportat frumos cu noi in tineretea ,in viata de zi cu zi sau copilaria noastra si efectul in timp este ca ne este f greu sa ne conducem dupa credintele pe care doar mintea si constiinta noastra le aproba pentru ca din subconstient se ridica imagini mustratoare cu bunicii ,profesorii,pastorii,preotii,calugarii, care parca ne spun altceva!
        Cum spunea domnul Corut,subconstientul e naiv,crede tot ce-i spui,daca ii dai argumente cat de cat logice(nu neaparat adevarate) si astfel el poate aparea in timp ca un ingeras care ne mustra ca ne departam de la adevarata credinta !Sfatul meu este sa spuneti doar lucruri in care credeti cu adevarat,aveti argumente logice imbatabile si nu credinte bazate pe impresii din copilarie sau din viata de zi cu zi sau sub efectul lor psihologic din vietiile voastre !
      De aceea totdeauna cand cineva va fi logic si se va conforma cunostintelor si descoperirilor actuale din astronomie,psihologie,medicina,parapsihologie,istorie,arheologie,fizica,chimie,genetica,biologie,eu il voi asculta cu placere,dar voi fii f sceptic pt credinte bazate pe marturii subiective ale unor oameni de acum 2000 de ani sau din primele secole sau experiente subiective,care au explicatii psihologice f clare si simple ! De aceea va recomand cartile Ingeri rebeli si Secretele varstelor de aur,pt a va ajuta sa va curatiti subconstientul de credinte gresite,pe baza unor informatii ,sinteze,cunostinte din aceste domenii mentionate mai sus!
     Domnul Corut a facut un efort enorm,sintetizand din f multe carti de specialitate,plus contributiile proprii,pe intelesul tuturor ,aducand informatii utile pentru a va dezvolta normal,pentru a va folosi subconstientul sa lucreze pt dvs si nu impotriva dvs !E o recomandare simpla si o alternativa la cei care nu sunt pe deplin multumiti cu credintele lor religioase,ca baza in viata !

 As spune ca subconstientul mai poate fi denumit si ca al doilea eu ! Fiind o structura energetica si informationala isi ia informatiile din memoria neuronilor spefici din creierul nostru si prin conexiune energetica cu informatii compatibile sau imagini din mentalul colectiv de la persoane cu care suntem compatibile ! De aceea, e bine tot timpul sa ne verificam informatiile din subconstient ,din aceste memorii ale neuronilor nostri si in cazul in care gasim informatii sau credinte cu care nu suntem de acord, sa le eliminam prin constientizare ! E bine in viata sa traim cu credinte cu care suntem perfect de acord ,iar in cazul ca avem dubii intre credintele noastre si cele imprumutate din Biblie sau de la oameni in care am avut incredere (prieteni ,parinti, preoti ,pastori,profesori,mentori ) sa le supunem constientului nostru si sa ne intrebam, daca acestea sunt legile si credintele dupa care vrem sa traim !
  Nu ne vom putea pacali niciodata ! Daca anumite credinte nu vom dori sa le respectam ,nicio autosugestie din lume nu ne va apara de efectele ei, in cazul in care o aruncam undeva in subcontient ! Intotdeauna traim credintele cu care suntem de acord in sinea noastra si rareori ne mintim ca am vrea sa traim altfel !
  E bine ca Biblia sa fie studiata din toate punctele de vedere ,nu numai religios ,pentru a putea sa ne acceptam credintele cu care vrem sa traim din toata inima ! Altfel orice invatatura pe care nu o respectam ,dar care credem ca datorita Bibliei ar trebui sa o respectam, ne va atentiona si deseori ne va provoca neplaceri, chiar si toata viata uneori ! De aceea e bine ca aceasta carte sa fie studiata amanuntit, dupa toate stiintele (istorie ,arheologie , fizica ,astronomie ), pentru a putea intelege ca ea exprima credintele unor oameni salbatici de acum 2000 de ani pana la 4500 de ani si ,desi des, multe invataturi sunt morale si merita respectate ,personajele din ea nu sunt atat de divine, pe cat ne spun autorii lor ! Va invit la o lectura cu creionul sau pixul in mana , pentru a putea descoperi erorile  din ea ,pentru ca sunt convins ca invataturile bune se observa destul de uşor !

Niciun comentariu: