luni, 12 octombrie 2009

Despre autosugestie şi meciul Serbia-România, 5-0 !
   Există azi pe piaţă multe cărţi despre autosugestie . În principiu, metoda constă în repetarea de un număr de ori a unei formule de autosugestie, care conţine trăsături pozitive de personalitate sau o dorinţă de vindecare sau orice altceva . Metoda se bazează pe intrarea în subconştient a acestei formule, de unde să acţioneze ca un dinamizator al propriilor trăsături de caracter . Ce te faci însă, când ai o minte foarte puternică, care îşi cunoaşte stăpânul şi orice formulă îi pare minciună şi, mai degrabă, îi vine să râdă de ea, decât să şi-o însuşească ?

    Atunci cea mai bună soluţie rămâne conştientizarea trăsăturilor şi tiparelor rele de comportament sau cele care nu îl fac pe posesor să fie mândru de ele şi încercarea de identificare tot mai des cu observatorul şi criticul din noi, pentru a schimba, în timp, tiparele şi trăsăturile rele de comportament . Trebuie să avem mare îngăduinţă cu firea noastră, descoperirea tiparelor rele, după ce le-am conştientizat, să nu ne provoace abandonul luptei şi să veghem ! Oricum şi în Biblie , în 1 Corinteni 13:5, scrie că Dumnezeu nu se gândeşte la rău , aşa că gândirea pozitivă şi o concentrare pe  gândurile şi sentimentele bune, frumoase ,curate, înălţătoare din noi, nu ne poate face decât bine !

    Şi liber-cugetătorii şi creştinii îşi doresc un caracter de care să fie mândri, o persoană de care să nu le fie greaţă, când o privesc în oglindă sau pe care, să nu o scuze tot timpul cu alte persoane, faţă de care se simt superioare sau cu responsabilităţile, pe care le are în viaţă, pentru a-şi tolera viciile sau comportamentul imoral sau trăsăturile rele de caracter ! Deci, până la urmă, contează dorinţa de a fi un om de o anumită calitate, fiecare dintre noi ştiind, de fapt, cum suntem, dar dorindu-ne fiecare un caracter mai bun sau mai rău, după caz . 

   Zilele acestea am fost martor, destul de des, al unor atacuri asupra jucătorilor echipei naţionale, pentru înfrângerea din Serbia . Trebuie să aduc aminte că, identificarea pe o perioadă destul de lungă cu simbolurile naţionale sau cei care pierd în competiţii sportive, este o lipsă de mulţumire despre caracterul propriu până la urmă . Nimeni nu se identifică cu cineva care îl face de ruşine, mai mult timp decât e cazul, iar critica nu rezolvă nimic ! Nu mă interesează comentariile nimănui despre acest meci , dar aşa cum noi am bătut Germania acasă cu 5-1, în 2004, dând 4 goluri în prima repriză, aşa şi sâmbătă s-a întâmplat ca toate şuturile la poartă ale sârbilor să intre şi ale noastre, câte au fost, să fie rele ! Victoria asupra Germaniei de atunci nu a arătat că suntem de 5 ori mai buni decât Germania , cum nici victoria Serbiei nu a arătat că Serbia e Brazilia şi noi Azerbaijan, cum făcea paralelă Gheorghe Popescu . Pur şi simplu au avut noroc cu carul şi fiecare şut aproape, a fost un gol ! Eu îi rog pe jucătorii români, Chivu, Mutu , Coman şi ceilalţi să stea liniştiţi şi să-şi vadă de viitorul lor, pentru că toţi cei care s-au identificat cu echipa naţională şi acum se simt umiliţi , ar trebui să rămână aşa şi apoi, să se întoarcă la propriile personalităţi, de care să fie mândri sau nu ! Nu cred că germanii, după ce i-am bătut noi s-au dat de ceasul morţii ce echipă naţională au şi ce ciută a bătăilor a ajuns ! 

    Aşa s-a întâmplat, am luat bătaie, mergem mai departe . Toţi spun, cum, nu ştiu ce fotbalişti din trecut, făceau căcatul praf , iertată-mi fie expresia, dacă mai erau ei tineri şi jucau ! Să ne lase şi Cornel Dinu şi Gheorghe Popescu şi caşcheta pupătoare de iconiţe, Anghel Iordănescu, toţi deştepţii ăştia, cărora nu le mai ajungi la nas, de deştepţi ce sunt ! Nu ştiu nici un gol spectaculos, nici al lui Cornel Dinu, nici al lui Gheorghe Popescu, aşa că cine aruncă acum cu pietre, să se privească în oglindă şi să se vadă pe ei mai întâi ! Nu cred că este după Becali, persoană mai urâtă în ţară, ca şi Cornel Dinu, pentru ifosele sale de deştept naţional ! Aşa că declaraţiile acestui tip cu care orice român, mai deştept sau nu, se şterge la fund de greaţă, de declaraţiile lui pline de emfază şi de cuvintele lui scoase din cărţi să pară mai interesant, au pentru mine aceeaşi valoare ca şi a preşului de care mă şterg la intrare ! Poate chiar mai mică, preşul fiind util la ceva ! Dar şi-a dat şi omul cu părerea, nu ? Nu are voie ? Are, aşa cum şi eu am voie să vomit, când îl văd sau îi ascult comentariile, metaforic vorbind ... ! 

   Dragi români, lăsaţi aceste identificări tâmpite idioţilor şi golanilor de pe stadioane, care nu au altă valoare decât a echipei cu care se identifică ! Fiţi mândri de voi, de ce faceţi , de ce gândiţi, de cine sunteţi şi data viitoare când pierde echipa naţională cu 5-0, spuneţi-vă : Şi, ce-i cu asta ? Asta e, au fost mai buni ! Iar dacă vreun român calcă în străchini , cum a făcut Cătălin Moroşanu în Japonia, fiţi sigur că suferă el mai mult decât veţi putea dvs să suferiţi vreodată, cum sunt sigur că au suferit toţi jucătorii români de fotbal, care au jucat, măcar din orgoliu, dacă nu din alte motive ! 

  A câştigat Serbia ? Bravo lor ! Am pierdut noi, aşa, şi ? Eu rămân acelaşi şi la fel voi ţine şi la Mutu şi la Chivu şi la Coman şi la toţi membri echipei naţionale, care nu degeaba sunt acolo ! Au luat-o în freză ? Asta e, se mai întâmplă ! 
  Nu mă aştept ca acest articol să fie aprobat de mulţi, dar aşa cum ne bucurăm la victorii, să învăţăm să fim empatici cu jucătorii noştri şi când pierd, şi cu 10-0 să fii pierdut !  Chivu, Mutu, Coman, Maftei, Varga,Raţ, Marica,Rădoi, Apostol, Adrian Cristea, Ghioane, sus fruntea băieţi şi bărbaţi, un român e cu voi şi poate, nu sunt singurul !

Un comentariu:

Ioan Alexandru Tantar spunea...

Adevarata paralela cu Infrangerea Germaniei.