joi, 22 octombrie 2009

Despre Eckhart Tolle şi învăţăturile din Biblie !
    Pe zi ce trece, îmi dau seama cât de des am căzut în capcana propriilor gânduri, a propriilor sentimente, îndreptăţite de un anumit spirit justiţiar faţă de ce se întâmplă în jurul meu şi cât de departe, dar şi cât de aproape sunt de acea gândire, mult mai detaşată, mai pătrunzătoare, mai profundă, mai empatică şi cu un impact mult mai mare asupra celor din jur, care există în noi ! În fiecare din noi există o entitate mult mai deşteaptă decât noi, decât analizele noastre, care ne vorbeşte, dar de care ţinem cont atât de rar, unii din noi, datorită faptului că ne place să ne simţim îndreptăţiţi şi pentru că ne iubim atât de tare ! Cred că nu degeaba a spus Isus să-i iubim pe ceilalţi ca pe noi înşine ! După ce am citit cartea lui Tolle , „ Un pământ nou ", am conştientizat mult mai clar, diferenţa dintre vocea acelei Prezenţe din noi şi propriile gânduri, sentimente şi analize . Cred că nu există şmecher mai mare decât eul nostru, în a deturna atenţia de la ce trebuie să gândim , să facem sau să acţionăm ! Suntem ,aşa cum spunea Eckhart Tolle în cartea sa, inconştienţi atât timp cât ne reducem şi ne indentificăm cu propriile noastre gânduri, sentimente şi puncte de vedere ! Nu degeaba s-a rugat Isus pe cruce lui Dumnezeu cu cuvintele : „ Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac ! ", pentru că într-adevăr suntem inconştienţi, atât timp cât acţionăm după gândurile noastre egoiste şi limitate şi nu după gândurile lui Dumnezeu !
   Pentru cei care citesc cu atenţie Noul Testament şi învaţă să deosebească gândurile, acţiunile, sentimentele divine, de cele omeneşti, egoiste şi egocentrice, uşurătatea cu care pot deosebi între ele gândurile divine de cele egocentrice, omeneşti din mintea lor, este mult mai mare ! Că creştinii se simt inspiraţi de Dumnezeu, Isus, Duhul Sfânt, Fecioara Maria, sfântul Anton, Conştiinţă, „ inspiraţie ", „subconştient " sau orice nume îi dăm acestei Prezenţe din noi , nu contează, ce contează este doar ce spune această Prezenţă din noi şi cât de aproape sunt cuvintele ei de cele mai înalte lucruri pe care le ştim despre Dumnezeu, din Biblie şi din cărţile oricărui om inspirat de Dumnezeu !
   Oricum, practica spirituală  de a face diferenţă între ego-ul (eul )nostru, cu dorinţele sale egocentrice , cu plăcerile sale ciudate, pe care le găseşte în autocompătimire şi autoîndreptăţire( în cazul în care aşa sunt, putând exista persoane cu ego-uri spiritualizate,cu principii în acord, cu legile şi gândurile lui Dumnezeu ) şi gândurile acestei Prezenţe din noi, este foarte bună şi o recomand tuturor ! Sfatul meu, care este şi cel al lui Isus în parabola cu bârna din ochiul nostru, Matei 7:3 : urmăriţi-vă cu atenţie eul, tiparele de comportament şi de gândire şi când vedeţi diferenţe între ce ştiţi că ar trebui să fie comportamentul dvs  şi care este el ,de fapt, porniţi la schimbări fără resentimentul că pierdeţi ceva din dvs, pentru că , până la urmă, dorinţa noastră trebuie să fie să trăim după cele mai înalte standarde de comportament şi gândire pe care ni le-au oferit cei mai luminaţi oameni ai istoriei şi noi le recunoaştem, cu ajutorul Prezenţei din noi şi  acţionăm în consecinţă , fiind aşa cum Dumnezeu îşi doreşte să fim !

Niciun comentariu: