duminică, 25 octombrie 2009

Despre etichetări, vindecare prin autosugestie şi arvuna Duhului Sfânt - Liniştea interioară !

    Mulţi dintre noi am auzit în jurul nostru sau ni s-au pus etichete, de genul : „ eşti un prost ”, „ nu te pricepi la nimic” , „ nu înţelegi nimic ” sau din contra : „ eşti deştept, frate, bravo, mi-a plăcut ce ai zis ! ” .Am să studiez puţin etichetările negative !     Dacă aceste etichete negative sunt adresate tinerilor sau copiilor fără o personalitate puternică sau o conştiinţă personală puternică, care să replice în forumul lor interior( în mintea lor ), că nu-i adevărat, că ei sunt mult mai mult decât acea etichetă jignitoare a vreunui profesor sau coleg, riscă să se identifice cu acea etichetă şi ea să devină, prin autosugestie şi autoprogramare mentală, program de viaţă pentru acea persoană ! Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei maturi şi în cazul altor genuri de etichete , de exemplu, la doctori , când, doctori inconştienţi pun diagnostice foarte dure, uneori mortale, fără să precizeze din orgoliu , că ştiinţa lor medicală nu poate rezolva acea boală incurabilă, dar că orice e posibil la Creatorul acestui Univers, Dumnezeu cum îl numim noi şi cu o gândire şi speranţă nestrămutată în Bunătatea şi Bunăvoinţa infinită a lui Dumnezeu pentru toţi oamenii, inclusiv cei răi, acea persoană se poate vindeca sau ameliora vizibil starea de sănatate, dacă se sugestionează, şi crede, zi de zi, că Dumnezeu îi iubeşte, oricât de răi ar fi, oricâte greşeli ar fi făcut, că le vrea binele şi să fie sănătoşi, astfel programându-se mental pe o spirală cu mari şanse de vindecare, oricum infinit mai bună decât a celor care acceptă etichetele fără vreo şansă de vindecare, cum din păcate , fac greşeala mulţi bolnavi, în cazul bolilor incurabile sau foarte greu vindecabile !

      Pentru cei care au fost gravi bolnavi, dar au fost creştini fervenţi, practicanţi ai vreunei religii sau persoane care au crezut în autosugestia pozitivă din tot sufletul lor, sau, pur şi simplu, oameni conştienţi de stările lor interioare, putând face diferenţa în timpul bolii, între starea lor fizică generată de boală, starea lor sufletească, influenţată de boală şi de credinţele lor şi acea stare independentă şi de boală şi de durere şi de ei înşişi, unde dacă gândeau pozitiv, acel for interior se simţea liniştit şi nu părea afectat de boală în nici un fel ! Acest for interior este foarte bine întreţinut printr-o gândire pozitivă, deoarece orice gând negativ acceptat ca realitate, orice rebeliune împotriva lui Dumnezeu în capul nostru, poate face ca acest for interior, unde simţim acea linişte divină , să se dizolve sau să-şi piardă din consistenţă, până la nivelul la care nu mai auzim decât propriile gânduri şi propriile lamentări ! Toţi oamenii care îşi descoperă acest for interior al liniştii, neinfluenţat de boală sau de durerea fizică sau sufletească , încep să se vindece sau să-şi amelioreze starea de sănătate sau să trăiască într-o stare şocantă pentru toţi cei care nu cunosc acest for !  

     Mulţi dintre dvs au văzut bolnavi  care vă zâmbeau , erau foarte liniştiţi şi împăcaţi cu oricare dintre evoluţiile bolii şi chiar dacă fizic sufereau, vedeai pe faţa lor o persoană , care nu se identifica cu boala, decât poate, când durerile erau foarte mari ! Aceste persoane care au descoperit acest loc, acest for interior şi această linişte, au descoperit ,ceea ce creştinii numesc acea arvună dată de Dumnezeu celor care îl caută, acea prezenţă palpabilă a Duhului Sfânt în ei ! Odihnindu-şi mintea şi sufletul în acest for, în această linişte, pot lua decizii mult mai bune, de cum să-şi abordeze vindecarea bolii şi viaţa lor , în general, în viitor !    Să ne întoarcem la cei etichetaţi jignitor de unii din jurul lor ! Pentru cei care au o Conştiinţă vie în capul lor, pot conştientiza că orice astfel de etichetă pusă şi crezută de cel care a făcut-o, îi limiteaza lumea celui care a făcut-o, fiecare dintre noi fiind mult mai mult decât o etichetă , oricare ar fi ea ! Cum spuneam ,probleme mari apar  când conştiinţa din noi e foarte diluată, datorită confundării şi identificării noastre cu gândurile noastre, cu etichetele noastre despre noi şi cei din jur, gânduri şi etichete, care nu exprimă realitatea nici a celor din jur, nici a noastră ! 

      Orice etichetă crezută devine program de viaţă şi autoprogramare în viitor ! De aceea, e bine tot timpul să avem conştiinţa treaza şi orice etichetă demoralizatoare din partea unor persoane, oricare ar fi ele, să fie contracarate cu adevăruri pe care le ştiţi despre voi şi care contrazic acea limitare !

      Pentru cei care au o părere proastă despre ei înşişi , e bine în cea mai mare linişte, când sunt singuri, să ia un caiet sau să mediteze , ce cunoştinţe sau trăsături de caracter sau de comportament le lipsesc pentru a avea o părere mai bună despre ei, să-şi creeze planuri de viitor în care acele cunoştinţe, deprinderi să fie asimilate şi însuşite într-un timp relativ mare, pentru a le proteja orgoliul blazat şi să-şi construiască autosugestii moralizatoare, pozitive, uşor de atins şi crezut, de genul : „ de la zi la zi sunt mai aproape de felul de comportament, de gândire, de acţiune, care mă face mândru de sine şi încet-încet nu voi mai fi omul pe care acum îl dispreţuiesc , ci voi avea motive concrete ,să fiu mândru de mine ” !
  Pentru creştinii care preferă versete din Biblie, le aduc aminte de  1 Corinteni 13:5 Dumnezeu( iubirea) nu se gândeşte la rău, care până la urmă înseamnă acelaşi lucru : să gândeşti pozitiv şi să nu-ţi faci proiecţii mentale despre viitor negative !

    Ca o concluzie generală, oricând veţi auzi etichete puse pe oameni, situaţii sau evenimente, conştientizaţi că întotdeauna mai există un alt punct de vedere, că orice persoană ,eveniment, situaţie e mult mai complexă decât pare şi că o detaşare şi înfrânare de la a o eticheta , e mult mai potrivită decât o reacţie emoţională imediată !