miercuri, 27 ianuarie 2010

Despre pocăiţi şi creştini, în general !

    După cum ştiţi pocăiţii sunt cei care aleg să trăiască după învăţăturile lui Isus, după o alegere conştientă ! Acest act de credinţă este făcut prin botez, care semnifică îngroparea în moartea lui Isus şi  renaşterea la o viaţă nouă, având ca model şi Domn pe Isus ! Ei încep această viaţă prin mărturisirea păcatelor lor, uneori printr-o mărturisire de credinţă publică, alteori, personal, doar lui Isus ! Se bucură şi îi mulţumesc lui  Isus că a murit în locul lor pe cruce şi că pot începe o nouă viaţă curaţi ca lacrima în faţa lui Dumnezeu, pentru că Isus a plătit plata păcatelor lor ! De ce cred ei că trebuie să fii răstignit sau că meriţi moartea, dacă ai greşit sau ai făcut păcate este pentru că aşa scrie în Biblie : Romani 6:23  Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. Şi uite aşa plecând pe afirmaţiile unor oameni de acum 2000 de ani, fără nici o deosebire între păcate după cum reiese şi din Apocalipsa  21:8 Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.", unde şi frica firească pe care o avem uneori pentru anumite evenimente, este alături de crimă sau vrăjitorie !!! Aşa că în subconştietul credinciosului creştin se înscrie, bazat pe creditarea pe care le-o acordă acestor oameni inferiori lor, de acum 2000 de ani, această teamă că orice păcat ar fi făcut, în viziunea lui Dumnezeu e acelaşi lucru, aşa că la aşa ofertă din partea lui Isus, nu pot sta nesimţitori şi merită luată cu toată inima !

    Şi începe viaţa de tânăr pocăit...Schimbarea de caracter prin compararea tiparelor sale de comportament cu cele ale lui Isus va fi evidentă şi astfel tănârul creştin creşte frumos, moral, încet-încet, devenind, dacă urmează cu stricteţe sfaturile şi învăţăturile morale ale lui Isus, mult deosebit de tinerii din jurul său . Dar dacă este sincer şi inteligent vor începe problemele odată cu citirea atentă a Bibliei ...Pentru că este pus să creadă o grămadă de blasfemii puse de scriitorii biblici pe seama lui Dumnezeu ! Va fi învăţat să privească Vechiul Testament ca un drum spre Isus, cel care încheie planul lui Dumnezeu pentru omenire ! Deşi liber-cugetătorii sau ateii îi vor scoate umanitatea flagrantă a lui Isus din blestemul smochinului sau rasismul în faţa femeii cananiite i se va spune că Isus a avut un scop şi astfel de piedici ideologice vor fi trecute cu vederea pentru împlinirea unui scop mult mai înalt, acela de a deveni asemenea lui Isus ! Că nu toţi creştinii au acest scop este evident prin scoaterea în evidenţă din mass-media sau cărţile care se ocupă de acest fenomen, dar asta nu e o problemă pentru cel care vrea să meargă pe Cale ! Orice pădure are şi uscături ! Li se spune că scopul principal este ascultarea de Dumnezeu prin Isus şi misiunea principală facerea de ucenici, care la rândul lor să se pocăiască, să se boteze în numele Tatălui, Fiului şi al Duhului Sfânt şi să pornească la rândul lor prin exemplu personal să facă ucenici ! După cum ştiu cei care citesc Noul Testament, cea mai înaltă formă socială, în viziunea lui Isus, este celibatul, dar aceasta fiind un dar divin pe care nu mulţi pot să-l împlinească, se acceptă fără probleme căsătoria ! Apostolul Pavel explică în 1 Corinteni 7  că cel necăsătorit nu trebuie să-i facă plăcere femeii, fiind liber să slujească Domnului Isus şi implicit lui Dumnezeu, liber, fără nicio constrângere pământească !

   Din punctul meu de vedere, cea mai normală formă socială este familia, dar cine sunt eu să-l contrazic pe Isus şi apostolul Pavel ?! Până aici toate, aparent, bune şi frumoase, de aici încep problemele din punctul meu de vedere ! Cu excepţia unor oameni care au suferit ani grei în închisoare pentru credinţa lor, eu nu am întâlnit pocăiţi care să spună că autorii biblici din Vechiul Testament au prins posturi străine ! Totul e Cuvântul lui Dumnezeu şi e adevărat ! Deşi sunt destule cărţi azi pe piaţă care scot pe sute de pagini absurditatea, monstruozitatea, lipsa logicii, imoralitatea, blasfemia către Dumnezeu a multor evenimente din Vechiul Testament şi chiar Noul Testament, ei cred tot şi faptul că merg înainte spre desăvârşirea personală a caracterului lor , nu îi interesează nişte amănunte atât de nesemnificative, date în viziunea lor tocmai ca să ne arate cum să nu fim ! Şi aşa, ca liber-cugetător cu cât intri mai adânc, în mediul creştin, îţi dai seama că te despart ani-lumină de credinţele şi părerile despre anumite evenimente ! Dacă s-ar opri la schimbarea caracterului lor moral, prin învăţăturile bune ale lui Isus, tot ar mai fi o speranţă de dialog, dar adoptând poziţia tranşantă că tot ce scrie în Biblie e adevărat, avem de-a face cu zombi, unii simpatici, alţii îngrozitori ! Deşi nu eram de acord cu etichetarea ca sălbatici şi primitivi pe cei care cred totul, considerându-le etichete prea infamante, îmi dau seama că aceste cuvinte sunt cele care îi caracterizează cel mai bine ! Pentru că mă întreb, cum poţi să te numeşti, când un om de acum 2000 de ani sau în alte cazuri, chiar mai bine, devine principalul autor al credinţelor tale fundamentale ? Dar lor nu le pasă de aceste etichete, merg mai departe cu mesajul : „Pocăiţi-vă, împărăţia lui Dumnezeu e aproape " ; cine citeşte atent Noul Testament înţelege că Împărăţia lui Dumnezeu era în cuvintele Lui, a doua Sa venire, fiind doar o pedepsire a celor care nu au crezut în El şi instaurarea unei Împărăţii de pace, înţelepciune şi guvernare divină de 1000 de ani, după care urmează Marea Judecată ! Poveşti pe bandă rulantă, în ambalaje care de care mai frumoase !

  Deşi oameni inteligenţi ai acestui popor, pentru care ar trebui să fim mândri că sunt români, încearcă să decondiţioneze acest popor de credinţe sălbatice în draci, diavoli, Satana şi alte tâmpenii mistice importate din credinţa iudeilor, explicându-le un lucru simplu ca lumina zilei că Dumnezeu nu are împotrivitor în Univers şi nu stă la discuţie cu cei care nu-l ascultă, dându-le dovezi de creaţii care ar trebui urmate, cum este stupida poveste a lui Iov, creştinii în continuare se feresc de creaţii imaginare ale unor sălbatici de acum mii de ani, încărcându-le cu energia lor psihică, ducând astfel mai departe prin credinţa lor creştină, sălbăticia unor credinţe de sălbatici, în minţile şi în subconştientul lor, nişte fiinţe din sec. 21, anul 2010, în care ar trebui să strălucească cunoştinţele din toate domeniile despre Universul acesta minunat şi Adevăratul Dumnezeu, nepoluat de creaţiile monstruoase întărite de energia mentală psihică a idioţilor lumii acestea creştine, preoţi, călugări sau mai ştiu eu ce mistic ! Şi astfel constaţi că în probleme de credinţe despre relaţia ta cu Dumnezeu, nu ai ce discuta cu un creştin, urmând să-l priveşti, precum un zombi, încearcă să-i pocăiască pe alţi naivi şi ignoranţi, făcându-şi o onoare din dedicarea şi, dacă se poate, chiar moartea pentru acestă misiune !

   Dacă de la Isus ar fi rămas în conştiinţa oamenilor doar mesajul „ Iubirea e cea mai bună soluţie şi cine poate să iubească şi pe duşman, urându-i doar faptele, dar dorindu-i schimbarea mai mult decât să-i fie răzbunate sau plătite după dreptate faptele infamante ", tot mai era ceva bun în această credinţă ! Dar când îl cobori pe Dumnezeu, Creatorul acestui Univers imens la mărimea unui om care blesteamă smochini , când nu au fructe sau îl numeşte pe Avraam prin cei 12 judecători ai omenirii sau face o altă creaţie căţea, îţi dai seama că ai în faţa nu o religie revelată, ci una personală a unui om, care atât a putut gândi pentru anul 30 al Umanităţii ! Ceva de genul : „ Hai să mor eu pentru omenire, că Dumnezeu dacă vede că eu trăiesc curat, o să ierte toate crimele, furturile, blasfemiile, curviile, mizeriile acestui lumi şi cine recunoaşte că a greşit este iertat de Dumnezeu " !!!

    Măcar pe Isus îl pot disculpa, pentru că a trăit în această credinţă a subtituţiei păcatelor poporului său cu cele ale unui animal, credinţe sălbatice specifice oamenilor sălbatici de acum mii de ani pe tot globul, nu numai la evrei, chiar şi la geto-daci ! Dar astăzi când nimeni nu mai acceptă în justiţie, înlocuirea făptaşului cu altul, mă crucesc când văd români că văd această jertfă ca „ Planul lui Dumnezeu" pentru omenire ! Psihologic şi sufleteşte îi înţeleg, pentru că ce e mai uşor decât să spui : Isus a murit pentru mine, păcatele mele le-a plătit el, dracul a lucrat până acum în mine, eu am fost robul lui, dar de acum promit solemn să-l urmez pe Isus şi să cred toate credinţele sălbatice din Vechiul Testament sau Noul Testament ! Nu credeţi că sunt şi în Noul Testament credinţe sălbatice ? Dacă desconsiderarea femeii şi inducerea credinţei de către apostolul Pavel că a fost creată pentru bărbat, bazat pe Geneza din Vechiul Testament, că nu are voie să înveţe pe nimeni în Biserică, că trebuie să tacă şi dacă are întrebări să-şi întrebe soţul, pentru că el e cununa lui Dumnezeu, femeia putând fii doar cununa bărbatului, vi se par credinţe civilizate ale unui om inspirat de Dumnezeu, atunci despre ce să mai vorbim ?

   Am urmărit ieri cu atenţia emisiunea lui Coruţ de la OTV ( aici ) şi mi-am dat seama că pe creştini îi pot doar tolera, niciodată urma ! Nu-mi pot prostitua mintea în aşa hal, încât să mă pot include în vreo formă, în această sferă creştină ! Iubirea e bună, dar aşa a fost acest sentiment de când e lumea, nu l-a creat Isus şi chiar dacă El a murit pentru credinţele Sale, nu văd de ce eu ar trebui să urmez credinţele unui om crescut în credinţe sălbatice, ale căror altă finalitate nu a găsit, decât să le înlocuiască cu jertfa Sa, în loc, ca om luminat de Dumnezeu, să le repudieze ca şi credinţe sălbatice ale neamului său, la fel cum a făcut cu Legea Talionului !

Niciun comentariu: