marți, 28 mai 2013

Dragostea nu-şi caută folosul său !


  Pentru că deja am intrat în probleme doctrinare pe un alt blog creştin, nu cred că voi mai posta pe alte bloguri creştine părerile mele, pentru că în această lume a doctrinelor creştine fiecare are părerea lui, de aceea pe blogul meu voi spune ce cred eu, până la urmă eu fiind cel care voi răspunde pentru credinţele mele în faţa Celui care mă va judeca după moarte !
 Unul din marile avantaje ale credinţei creştine este că setul de învăţături după care te vei ghida, în cazul în care eşti serios, îţi vor da destule satisfacţii ! De exemplu, cine citeşte capitolul 1 Corinteni 13 găseşte acest verset „ Dragostea nu-şi caută folosul său " !  Îmi place să interpretez acest verset ca „creştinul nu-şi caută folosul său " ! Centrarea pe eul nostru este generator de mari neplăceri dacă voinţa nu este teribilă în obţinerea scopurilor propuse şi o viaţă centrată doar pe satisfacerea nevoilor noastre nu cred că este o viaţă admirată de cineva ! Creştinii sunt îndemnaţi ca în Spiritul lui Isus să-şi îndrepte atenţia nu spre ei, ci spre cei din jurul lor ! Eliberarea e enormă şi degajează energii imense, plus că satisfacţia şi recompensa este foarte mare ! Dacă nu aruncăm celor care nu merită energia noastră şi ajutăm pe cei care merită şi au nevoie de ajutorul nostru, mai întotdeauna satisfacţia este foarte mare ! Am adăugat un site pe blogrol  http://sperantapentruromania.ro/ şi văd mulţi creştini care se dedică celor din jurul lor doar pentru a-L arăta pe Isus în ceea ce avut El mai bun, dedicarea sa până la jertfă pentru sufletul şi nevoile Umanităţii ! Astăzi mulţi creştini se dedică celor din jurul lor şi sunt de admirat ! Mulţi în ascuns, fără reclamă, aşa cum îi învaţă Isus : Matei 6:2 Tu, dar, când faci milostenie, nu suna cu trâmbiţa înaintea ta, cum fac făţarnicii, în sinagogi şi în uliţe, pentru ca să fie slăviţi de oameni. Adevărat vă spun că şi-au luat răsplata.
6:3 Ci tu, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta,
6:4 pentru ca milostenia ta să fie făcută în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.

 Mi-aş dori să promovez astfel de tineri şi creştini şi pe măsură ce îi descopăr îi voi promova aici !  O altă problemă a oamenilor e insatisfacţia dată de realizările eului propriu ! Aşa cum spuneam în postarea dedicată lui Eckhart Tolle, noi nu suntem eul nostru şi în orice clipă putem să ne luăm privirea de la noi, să ne autocompătim şi să ne îndreptăm atenţia spre cei din jur ! Toţi pot să facă ceva pentru cei din jur ! Atât timp cât nu dăm unor profitori acest ajutor, centrarea pe ajutorul oferit fără condiţii celor din jur aduce cea mai mare satisfacţie, mai ales când ai încredinţarea că şi Dumnezeu îşi doreşte acelaşi lucru de la tine şi Spritul lui Isus e cu tine cu toată Forţa şi Puterea ! 

 Când Eckhart Tolle îi asculta pe cei care se plângeau de viaţa lor grea , îi venea foarte greu la început să nu zâmbească, pentru că aceşti oameni trăiau tot timpul cu trecutul lor ca o povară, neconştientizând că ei sunt cei din clipa Acum , în realitate, nu trecutul lor ! Când conştietizăm că noi nu suntem trecutul nostru şi prezentul şi viitorul e în mâna noastră, Isus propune o viaţă dedicată celorlalţi ! A făcut-o El însuşi şi milioane de oameni îL au ca Domn pentru asta !
 Datorită unor tineri în care am simţit acestă dedicare lui Isus, eu am hotărât să nu mai critic creştinismul şi pe Isus, oricâte erori aş găsi în Biblie, din punctul meu de vedere ! Pentru ce să consum atâta energie ? Ca să demonstrez ce, până la urmă ? Isus al lor este altfel decât îl văd liber-cugetătorii ! Şi în numele acestei personalităţi, aşa cum o văd ei, au o viaţă diferită şi un destin care mie cel puţin mi-a  plăcut foarte mult ! I-am criticat foarte des cu cuvinte foarte dure ! Niciunul din aceştini tineri foarte dragi mie astăzi, nu au ripostat cu un cuvânt, deşi le denigram Domnul ! Am criticat un liber-cugetător important şi mi-a scris că mă doreşte mort ! Am amuţit ! Nu am crezut că în acestă lume ura pentru creştini, creştinism, religii este atât de mare ! Mulţumesc lui Dumnezeu că şi atunci când eram un liber-cugetător convins îmi plăceau ca şi acum , multe învăţături ale lui Isus ! Astfel trecerea a fost uşoară ! În această lume creştină sunt foarte multe voci ! Eu prefer creştinii care îndreaptă spre Isus şi nu spre ei, cum fac sau se comportă, din păcate, mulţi creştini cu state vechi ! Alexandru, Ana Maria pe care i-am menţionat în postarea anterioară sunt astfel de exemple ! Sunt şi creştini maturi cu care m-am contrat ca liber-cugetător ! Melly, de exemplu, sau Florin de pe blogul http://romoflorin.wordpress.com/ ! Le cer scuze pentru neplăcerile pricinuite de cuvintele mele, ca şi lui Alexandru căruia deşi i-am replicat foarte dur şi chiar l-am jignit şi etichetat de multe ori foarte urât de ce nervi aveam în discuţiile noastre particulare pe mess, a fost un exemplu pentru mine şi va fi de cum trebuie să reacţioneze un creştin !
  Pentru mine este o viaţă nouă foarte interesantă ! Pentru că în această călătorie observ la mine tipare de comportament foarte urâte în raport cu cel propus de Isus şi apostolii săi care se întind pe zeci de ani !  Voi mai greşi deseori, dar am un model mult mai bun decât îmi oferea vreodată cel vechi de liber-cugetător aproape exclusiv raţional ! Deşi teoria de bază a liber-cugetătorilor este o minte rece cu un suflet cald, criticaţi dur un liber-cugetător important să vedeţi cum reacţionează ! Sper să nu aveţi norocul meu ! Acum dorinţa oricui pe pământul acesta ca eu să fiu mort mă lasă rece şi teama şi sora ei frica le-am omorât în mine de mult, dar nu pot să spun că nu am fost şocat când am citit-o ! Aşa că, alegeţi-L pe Isus şi Dumnezeul iubirii  ! Vă spun din experienţă, astfel de creştini reali sinceri nu se compară nici de departe cu cei mai buni dintre liber-cugetători !

Niciun comentariu: